Interim Controller

Wanneer de financiële man of vrouw tijdelijk niet aanwezig is in de organisatie, is het inzetten van een Interim Controller een goede manier om het hele financiële beheer van uw onderneming op orde te houden. Een interim controller treedt op als een tijdelijke waarnemer die ook verantwoordelijk gesteld kan worden voor onder andere begeleiding en aansturing van financieel medewerkers, sparringpartner van de directie, opstellen en/of analyse van management informatie. De interim controller ziet als bedrijfseconomisch onderzoeker toe op de efficiëntie en effectiviteit van de ondernomen activiteiten en adviseert en informeert de (financiële) leiding van het bedrijf.

Deze situatie kan zich voordoen wanneer de controller, cfo, financieel manager dan wel financieel directeur tijdelijk niet aanwezig is door bijvoorbeeld:

  • Nog niet vervuld hebben van een vacature
  • Ontslag
  • (Langdurige) ziekte
  • Zwangerschap

Een andere situatie is dat er een tijdelijke toename is van de hoeveelheid werk voor de financiële man of vrouw door:

  • Omvangrijke specialistische projecten (bijvoorbeeld: investerings- en financieringsbeslissingen, bedrijfseconomisch onderzoek, opzetten en implementeren van een management informatiesysteem, werkkapitaalbeheer)
  • Reorganisaties
  • Integratie na een fusie of overname enz.


Havanz is uitermate geschikt voor interim opdrachten en beschikt over ruime ervaring en expertise op het gebied van financieel management, aansturing financieel medewerkers, analysering en advisering. Havanz (her)kent de uitdagingen waarvoor een organisatie zich gesteld ziet snel en duidelijk. Geboden wordt een betrouwbare en betrokken interim controller.

Wanneer u meer informatie wilt of een interim opdracht hebt kunt u altijd contact met ons opnemen om eens van gedachten te wisselen over wat Havanz voor ú kan betekenen.